Search

Jovan Šurbatović (generalni sekretar FSS): 'Menjaćemo kulturu navijanja u Srbiji'

„Jedan od naših strateških prioriteta u narednom periodu je da iz korena promenimo kulturu fudbalskog navijača Srbije i da podignemo na viši nivo taj odnos prema reprezentaciji. Stvaranje kulta reprezentacije je dug i komplikovan proces, svesni smo da je potrebno vreme, ali ne smemo da sedimo skrštenih ruku. Jako samo zainteresovani za saradnju sa navijačkim grupama i sa raznim udruženjima navijača“, naglasio je Šurbatović.

Mnogi ne znaju da u Srbiji postoji Udruženje navijača pod nazivom ’Džentlmeni’ i da u poslednjih 30 godina nisu propustili nijednu utakmicu fudbalske reprezentacije Srbije na gostujućem terenu. Radi se o zrelim momcima, porodičnim i obrazovanim ljudima. Ima ih tridesetak i svako od njih se ostvario u svojoj struci i radi u nekoj ozbiljnoj firmi. Zajednička im je strast prema fudbalu i prema reprezentaciji svoje zemlje. Dolaze na utakmice u odelima, sa kravatom i šeširima, druže se sa navijačima protivničkih reprezentacija i propagiraju one prave sportske vrednosti. Takvi navijači su uvek dobrodošli i imaju pravo da se poistovete sa fudbalskom reprezentacijom Srbije" , rekao je Šurbatović.


https://www.aa.com.tr/ba/sport/jovan-šurbatović-generalni-sekretar-fss-menjamo-kulturu-navijanja-za-srbiju-bićemo-džentlmeni/17226539 views0 comments

Recent Posts

See All

PRIJATELJI GENTLEMEN-A:

POTRAŽITE NAS NA:

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Copyright by Pcijusko (pcijusko@yahoo.com)

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now